?

Mister jeg studieplassen min om jeg søker et annet studie?

Kvinne 20 . 20 November 2019
Spørsmål

hei, usikker på om jeg har valgt riktig studieretning. Jeg har startet en bachelor nå, men hva skjer hvis jeg søker ny skole og linje neste år? mister jeg automatisk plassen min på den bacheloren jeg går nå? lurer fordi jeg er usikker på om jeg kommer inn på det andre studiet siden det er fysiske opptaksprøver, så jeg hadde tenkt til å søke og se om jeg kommer inn, men hvis jeg ikke gjør det så tenker jeg bare fortsette på det jeg går.

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Samordnet opptak og de ulike skolene har ikke et felles system der de registrerer nye søknader. Med andre ord kan du fint søke på en annen skole og gå på opptaksprøve uten å automatisk miste plassen din på nåværende skole.  

Fint at du tar en gjennomgang på hva du ønsker av utdannelse. Dersom du velger å gå en annen retning melder du fra til skolen din for å si opp studieplassen.

Dersom du ønsker å prøve ut det andre studiet uten å miste plassen din på nåværende skole har du også mulighet til å søke om permisjon. Her kan du som et eksempel se hvordan det er å søke permisjon hos OsloMet.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?